ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΟ
Με την μέτρηση των ηωσινοφίλων (ένας συγκεκριμένος τύπος λευκών κυττάρων του ανοσοποιητικού) και με την μέτρηση των ανοσοσφαιρινών IgE, ελέγχουμε αρχικά εάν υπάρχει αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό. Από την στιγμή που θα διαπιστωθεί η αλλεργία, εντοπίζουμε τις ουσίες φυσικές ή τεχνητές, οι οποίες προκαλούν αλλεργιολογικές αντιδράσεις μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων, τα Rast test. Με τα Rast ανιχνεύουμε για κάθε ουσία ξεχωριστά, την ύπαρξη αντισωμάτων αλλεργιολογικής αντίδρασης. Οι αναλύσεις αυτές γίνονται σε πολλές κατηγορίες αλλεργιογόνων (φυτά, σκόνες, ζώα, φαγητά, φάρμακα κ.α.) και είναι σε αριθμό πάνω από 300.
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί έναν αξιοσημείωτο μηχανισμό προσαρμογής, ο οποίος προστατεύει τον οργανισμό από παθογόνους μικροοργανισμούς και ασθένειες πχ κακοήθειες. Η Ανοσολογία αποτελεί έναν κλάδο των Ιατρικών και Βιολογικών επιστημών που μελετάει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος κάτω από φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις. Στο ανοσολογικό τμήμα, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη και την ανακάλυψη νέων ανοσοβιολογικών δεικτών, γίνονται εξετάσεις που οδηγούν στον προσδιορισμό των παθολογικών μηχανισμών και λειτουργιών των νοσημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Με τη βοήθεια σύγχρονων και αυτοματοποιημένων αναλυτών, μπορούν να γίνουν άμεσα ακόμα και οι πιο εξειδικευμένες ανοσολογικές εξετάσεις, παρέχοντας έτσι πρωταρχικό ρόλο στην κλινική διάγνωση ασθενειών, όπως:
- Ανοσοανεπάρκειες, π.χ. σύνδρομο της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS), χρόνια κοκκιωμάτωση
- Αυτοάνοσα νοσήματα, π.χ. συστηματικός ερυθρωματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, Hashimoto’s θυρεοειδίτιδα, myasthenia gravis
- Υπερευαισθησίες, π.χ. αλλεργίες και άσθμα
- Λοιμώδη νοσήματα, π.χ. ηπατίτιδες, HIV, λοίμωξη από κυτταρομεγαλοϊό (CMV), τοξοπλάσμωση, ερυθρά,
- Ανοσοϋπερπλασίες και καρκίνος
ΔΕΙΚΤΕΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑΣ
Στην έγκαιρη διάγνωση διαφόρων μορφών καρκίνου, χρησιμοποιούμε τους δείκτες νεοπλασίας. Προτείνεται να γίνονται με την υπόδειξη του γιατρού σας καθώς και να αξιολογούνται αποκλειστικά από αυτόν.
ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ
Οι ορμόνες αποτελούν χημικές ενώσεις, οι οποίες παράγονται σε ένα μέρος του σώματος (π.χ.υπόφυση, θυροειδή αδένα, ενδοκρινείς αδένες, επινεφρίδια κ.α.), και μέσω του αίματος μεταφέρονται σε άλλα μακρινά όργανα ή ιστούς, όπου και επιδρούν. Η ορμονική επίδραση πραγματοποιείται σε υποδοχείς στα κύτταρα στόχους, όπου έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίησή τους. Η ενεργοποίηση αυτή οδηγεί στη συνέχεια σε αλλαγές, όπως διαφοροποίηση στην ανάπτυξη, λειτουργία και μεταβολισμό του κυττάρου. Η μελέτη των ορμονών αποτελεί βασικό στοιχείο στην υγεία.
Κλείστε άμεσα το Ραντεβού σας
Αυθημερόν Αποτελέσματα
Ανάλογα τις εξετάσεις που κάνετε μπορείτε να παραλάβετε τα αποτελέσματά σας την ίδια ημέρα.